Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

E-kirjat ja muut e-aineistot: Yleistä e-kirjoista

Pikaopastus Savonian kirjaston e-kirjoihin (1.30 min.)

Kirjaston e-kirjoista

Kirjaston e-kirjat

Kirjasto ostaa e-kirjoja sekä isoina tietokantapaketteina että yksittäisinä kappaleina, riippuen millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Osaa kirjoista voi lukea monta käyttäjää yhtä aikaa, osa taas on vain yhden käyttäjän luettavissa kerrallaan. Joihinkin lainassa oleviin e-kirjoihin voi halutessaan tehdä varauksen.

Mistä löydän e-kirjat

E-kirjoja löydät Savonia-Finnasta sekä oman alasi Tiedonhakijan oppaista.

E-kirjojen lukeminen

Kirjaston hankkimat e-kirjat luetaan joko tietokoneen selaimella tai ladataan omalle koneelle tai mobiililaitteelle.

E-kurssikirjat

Kurssikirjat pyritään hankkimaan e-versioina aina, jos sellainen on saatavilla. E-kurssikirjoja – etenkin suomenkielisiä - on kuitenkin vielä hyvin rajallisesti tarjolla kirjastoille. Kustantajat myös rajoittavat uusimman painoksen saatavuutta ja usein vain kurssikirjan vanhemmat painokset ovat elektronisena saatavilla. Lisäksi eri e-kirjapalveluissa on erilaiset käytännöt ja monen yhtäaikaiskäyttäjän rajattomat lisenssit ovat kalliita.

Ehdota!

Voit esittää e-kirjoja hankittavaksi ottamalla yhteyttä kirjastoon: kirjasto@savonia.fi

Huomaathan, että vaikka e-kirja olisi yksityishenkilöiden ostettavissa sähköisessä muodossa, ei sitä välttämättä ole tarjolla kirjastoille.

Ebook Central -palvelun e-kirjatarjonnasta voit tehdä hankintapyyntöjä suoraan palvelussa olevan lomakkeen kautta. Tarkemmat ohjeet alla. 

Hankintapyyntö ProQuest Ebook Central e-kirjapalvelussa

Voit tehdä hakuja koko Ebook Central -alustalla olevasta e-kirjatarjonnasta. Ebook Centralissa on yhteensä 1 163 000 e-kirjaa, joista noin 180 000 kuuluu Savonian kirjaston ostamaan Academic Complete -kokoelmaan.

E-kirjoissa, jotka eivät kuulu Savonian kirjaston kokoelmaan, on merkintä "Available on request".

Voidaksesi tehdä hankinta- tai vuokrauspyynnön, sinulla pitää olla oma Ebook Central -tili. Palvelu opastaa tunnusten tekoon.

1. E-kirjan tiedoista löytyy "Request" painike, josta hankinta- tai vuokrauspyynnön voi tehdä.

 

2. Jos e-kirja on saatavana vuokralle, lomake on automaattisesti vuokrauspyyntölomake. Vuokra-ajaksi voi usein valita 1 vrk, 7 vrk tai kaksi viikkoa. Kirjoita lomakkeeseen Savonia-sähköpostiosoitteesi ja perustelut hankinnalle. Jos haluat, että e-kirja hankitaan pysyvästi Savonian kirjaston kokoelmaan, ilmoita se perusteluissa.

Lomake on automaattisesti hankintapyyntölomake, jos e-kirja ei ole saatavana vuokraksi.