Elektroninen aineisto on käytettävissä Savonia-amk:n verkossa tai etäkäyttönä amk:n verkkotunnuksilla. Kirjautumista vaativat aineistot pyytävät tunnuksia automaattisesti.
Jos aineisto ei ole saatavana kokotekstinä, silmäile näkyykö viitteissäsi kuvake tai linkki , tai . Sitä klikkaamalla pääset tarkistamaan, onko aineisto saatavana toisesta tietokannasta tai vapaasti Google Scholarin kautta.
Artikkeli voi löytyä myös painettuna Savoniasta tai jossain muodossa toisesta kirjastosta. Muita reittejä artikkeleiden paikantamiseen:
Tekniikan alojen artikkeleita löytyy sekä ulkomaisista että kotimaisista tietokannoista. Artikkelin viitetietojen lisäksi myös koko teksti voi olla luettavissa verkossa. Kun artikkeleita käyttää lähteinä, kannattaa muistaa lähdekritiikki ja tieteellisten artikkelien erot verrattuna tavallisiin lehtiartikkeleihin. Photos: 1, 2, 3 (CC0)
Voit hakea tekniikan alan kansainvälisiä artikkeleita yhdellä haulla Savonia-Finnasta:
Tarvittaessa voit hakea artikkeleita myös kirjaston tilaamien kansainvälisten tietokantojen omien hakuliittymien kautta:
Tehdessäsi hakuja Savonian verkon ulkopuolella sinulta kysytään amk:n verkkotunnukset. Näin hakutuloksiisi tulevat linkit myös amk:n lisensoituihin aineistoihin.
Tieteelliset artikkelit julkaistaan tieteellisissä lehdissä (scholarly journals). Useissa tieteellisissä lehdissä laadun takeena käytetään vertaisarviointia (peer review), jossa saman alan asiantuntijat arvioivat käsikirjoituksen ja päättävät sen julkaisukelpoisuudesta. Tietokannassa voi olla mahdollisuus rajata haku tieteellisiin tai vertaisarvioituihin artikkeleihin.
Lisää tieteellisten artikkeleiden tunnusmerkeistä löytyy tieteellisen kirjoittamisen verkkomateriaalista.
Tieteellisen lehden tasoluokan voi tarkistaa Julkaisufoorumista.
Open access -julkaisemisella tarkoitetaan tieteellisen tiedon vapaata levitystä. Tieteellinen julkaisu on avoimesti saatavissa, kun se on kaikkien luettavissa internetistä ilmaiseksi ja esteettömästi. Tieteellisten lehtien ja artikkelien lisäksi Open access -julkaisuja voivat olla
opinnäytteet, konferenssijulkaisut sekä organisaatioiden ja järjestöjen omat julkaisut. OA-artikkeleita löytyy esim. Google Scholarin kautta.